تاثير ادبيات بر تعليم و تربيت کودک

ساختار طبيعي انسان به گونه اي است که همواره به تربيت و تعليم نياز دارد. تربيت انواع و شيوه هاي متفاوت دارد. از جمله وسايل تعليم و تربيت ادبيات کودک است که امروزه بسيار مورد توجه معلمان و مربيان قرار گرفته است. ادبيات کودک شامل لالايي ها مثل ها ترانه هاي کودکان داستان هاي ماجرايي حماسي و عاشقانه است. پيام ها و اهدافي که اثار کودک ارائه مي کند نقش و اهميت اساسي در تربيت حال و اينده ي کودک دارد.
از بين انواع ادبيات نگاهي بر لالايي و تاثير ان بر تعليم و تربيت کودک داشتيم. کودک لالايي را دوست دارد و با ان خيلي زود ارتباط برقرار مي کند و بر اعتماد به نفس يادگيري زبان افزايش رشد شناختي مهارت خوب شنيدن و مهارت هاي حرکتي کودک اثر گذار است.
نوازش کودک و خواندن لالايي براي کودک نه تنها بر سلامت روان بلکه بر سلامت جسم نيز تاثير گذار است . لالايي گفتن در سنين بالا سيستم خواب را تنظيم مي کند و قدرت حل مسئله و تصميم گيري بهتري در کودک ايجاد مي کند.
اگر کودکان از ابتدا در فضاي ارام موسيقي و شعر پرورش داده شوند در بزرگسالي فردي ارام مسلط و با اعتماد به نفس بالا مي شوند و مهارت هاي يادگيري و خوب شنيدن بهتري نسبت به ديگران دارند.
براي بيان تاثير لالايي بر تربيت کودک توجه به سيره حضرت زهرا (س) ضروري و راه گشاست.ايشان براي فرزندان خود لالايي هايي با مضمون ارائه الگوي مناسب براي زندگي توحيد و يگانه پرستي و سپاس و ستايش خداوند و دوري از صاحبان اوصاف ناپسند اخلاقي مي خواندند و از همان ابتداي کودکي تربيت را با تزکيه و تهذيب نفس همراه کردند.
در فضاي ارام لالايي بنياد فکري کودک شکل مي گيرد و بهتر است که کودک با الگو هاي اخلاقي و بزرگان ديني و مذهبي به وسيله ي لالايي اشنا بشود تا شخصيت ها در تفکر کودک نقش ببندد و باعث الگو گرفتن کودک در آينده بشود.
ريحانه زيد آبادي

منابع:
روزنامه ايران شماره ۴۸۰۳
روزنامه کيهان شماره ۱۹۵۱۵
مجله خانواده
وبسايت تبيان
کتاب نهج الحياة
کتاب انديشه هاي راهبردي زن و خانواده

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.